FAQ

Jag har nickelallergi. Kan jag ändå använda Tindra Designs smycken?

Smyckena är gjorda av 925-silver och därför säkra att använda om du har nickelallergi. Vajern som jag använder har ett skyddande lager som gör att själva metallen inte kommer i kontakt med huden.

***

Jag har ett par örhäng som inte har 925-stämpel på sig. Är de ändå äkta silver?

De flesta pärlsmyckena är ostämplade även om de är av 925-silver. Enligt lagen behöver inte smycken var silvret väger mindre än 10 gram stämplas och därför har jag valt att inte stämpla de smycken som inte har ett klart och enkelt ställe att stämplas på. Alla guldsmides produkter är stämplade med både namn- och haltstämpel.

***

Jag har fått ett Tindra Design-armband till gåva, men det är för kort. Går det att förlänga?

De flesta armband och halsband är lätta att förlänga och detta gör jag för en liten summa. Det är bara att ta kontakt. Däremot kan vissa halsband och armband vara svåra att förkorta, men det lönar sig alltid att fråga. Jag försöker alltid hjälpa till för att få smycket att passa så bra som möjligt.

***

Är smyckena 100 % handgjorda?

När jag gör mina pärlsmycken använder jag mig oftast av en hel del halvfabrikat som silverpärlor, silverkalotter och dylikt. Dessa skulle bli otroligt dyra om jag gjorde dem själv. Däremot gör jag nästan alla öronkrokar och silvertappar som pärlorna hänger på själv. Oftast nämner jag om någon större del är handgjord. Guldsmidesprodukterna är så gott som helt handgjorda. Ibland använder jag mig av halvfabrikat då det kommer till mekanismer som manschettknappsmekanismer och dylikt.

***

Varifrån kommer pärlorna du använder?

Pärlorna jag använder beställer jag från både finska och utländska återförsäljare. Så de kommer från hela världen egentligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: